Pomoc dla Adasia

Adaś ma 12 lat, jego niepełnosprawność polega na zaburzeniu równowagi z podejrzeniem zespołu piramidowo – móżdżkowego. Jest pod stałą opieką Poradni Neurologicznej i Poradni Genetycznej w Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie.

Adaś nie chodzi samodzielnie, wymaga pomocy przy jedzeniu, ubieraniu się i załatwianiu potrzeb fizjologicznych. Pomimo tych niepełnosprawności Adaś intelektualnie rozwija się prawidłowo, dobrze się uczy i chętnie chodzi do szkoły. Największym marzeniem Adasia jest by móc samodzielnie chodzić, ale by mogło się spełnić potrzebna jest stała rehabilitacja.

Nie tylko codzienna (prywatna) ale również ta w cyklicznych turnusach rehabilitacyjnych w wyspecjalizowanych ośrodkach, a także wysokiej klasy sprzętu rehabilitacyjnego i ortopedycznego ułatwiającego codzienne funkcjonowanie. Ze względu na wysokie koszty opieki nad Adasiem razem z jego rodzicami prosimy Państwa o pomoc. Każdy kto zechciałby wesprzeć Adasia i jego rodzinę może przekazać środki na konto Fundacji:

Z DOPISKIEM "DLA ADASIA"