Pomoc dla Mateusza i Adriana

Bracia Mateusz i Adrian od urodzenia chorują na tę samą chorobę- dziecięce porażenie mózgowe. Chłopcy nie chodzą i nie mówią, wymagają stałej, systematycznej i niestety kosztownej rehabilitacji w ośrodku rehabilitacyjnym oraz w domu.  Niestety ze względu na ciężką sytuację rodzinną, rodzice chłopców zmuszeni byli oddać starszego syna Adriana do Domu Pomocy Społecznej w Kamieniu Krajeńskim.  U młodszego syna Mateusza choroba jest bardziej zaawansowana i postępująca, więc wymaga większej uwagi i opieki. Oprócz dziecięcego porażenia mózgowego Mateusz choruje również na padaczkę i niedoczynność tarczycy. Wydatki na leczenie chłopców są ogromne, a pracę zarobkową ma tylko ojciec, gdyż mama całkowicie poświęciła się opiece nad dziećmi. Fundacja w miarę możliwości pomaga w finansowaniu rehabilitacji chłopców, jednak jest to kropla w morzu potrzeb. Jeżeli Państwo chcą i mogą pomóc to apelujemy o wpłacanie pieniedzy na konto fundacji, każda najmniejsza złotówka zostanie przeznaczona na dofinansowanie rehabilitacji.

Bank Millennium S.A. 60 1160 2202 0000 0001 7858 9819 – Z DOPISKIEM „DLA MATEUSZA I ADRIANA”