Pomoc dla Nadii

Nadia jest bardzo pogodnym i radosnym dzieckiem. Jednak jej codzienne życie jest zupełnie inne od życia zdrowych rówieśników. Nadia jest od pierwszych miesięcy życia intensywnie i systematycznie rehabilitowana, ponieważ urodziła się jako wcześniak. Okazało się również, że urodziła się z martwicą prawej rączki.  Wyniki następnych badań okazały się jeszcze gorsze, a mianowicie okazało się iż Nadia przeszła bardzo silny udar niedokrwienny mózgu, zespół udarowy móżdżku, które objęły całą prawą półkulę i część lewej.  Do tego zdiagnozowano jeszcze zespół tętnicy środkowej mózgu, zakrzep tętnic szyjnych wewnętrznych, niedokrwistość, zaburzenia hemostazy i wiele innych chorób. Stan Nadii był bardzo ciężki, nie dawano jej żadnych szans i nadziei na to, że przeżyje. Jednak dzięki determinacji jej rodziców, Nadia żyje i jest intensywnie rehabilitowana. Aby mogła się dalej rozwijać i robić postępy musi być nadal intensywnie rehabilitowana.

Fundacja w miarę swoich możliwości wspiera rehabilitację Nadii, ale jeżeli Państwo chcą i mogą pomóc to apelujemy o wpłacanie pieniążków na konto fundacji:

Z DOPISKIEM „DLA NADII”