Pomoc w rehabilitacji Laurki

POMOC DLA LAURKI

Laura choruje na wrodzoną łamliwość kości typ III. Porusza się na wózku inwalidzkim, wymaga na co dzień pomocy osób dorosłych. Jakiś czas temu zaczęła naukę samodzielnego chodzenia, ale doznała poważnych złamań nóżek, po których włożono jej tzw. Druty RUSHA, których wadą jest to, że trzeba je co jakiś czas wymieniać, co wiąże się niepotrzebnym cierpieniem i przerwą w rehabilitacji Laury. Najlepsze byłoby włożenie Laurce tzw. Teleskopów FASSIER – DUVAL, które rosną wraz z dzieckiem. Taka operację Laura przeszła 21 sierpnia 2013 roku, była to bardzo inwazyjna i poważna operacja, po której Laura powinna być poddana systematycznej i intensywnej rehabilitacji, zarówno w miejscu zamieszkania jak i na turnusie rehabilitacyjnym. Przykładowy koszt 1 godziny rehabilitacji to 100 zł 2- tygodniowego turnusu rehabilitacyjnego to ok 5000 zł. W niedalekiej przyszłości Laurę czeka operacja korekcji obu rączek.

Każdy kto może i  zechciałby wesprzeć rehabilitację  Laury może przekazać środki na konto Fundacji:

Bank Millennium S.A. 60 1160 2202 0000 0001 7858 9819      Z DOPISKIEM „REHABILITACJA LAURY”